Del

Forunderlig skulptur-natur

Dronninglund Kunstcenter og Dansk Billedhugger Samfund inviterer til udendørs og indendørs skulptur- og grafikudstilling 18. juni – 18. september. Det er en stort anlagt udstilling med over 100 deltagere.

Op til udstillingen, har jeg arbejdet videre med mine fugle, og jeg udstiller to ravne. Ravnene kalder jeg “Tanken og Mindet” efter Hugin og Munin i nordisk mytologi. De repræsenterer den visdom og indsigt, som kun opnås i balancen mellem det fremsynede og det forgangne. Balancen er nødvendig, hvis man vil undgå enten at blive fanget i en blind og ødelæggende udviklingstrang eller en tilbageskuende opgivenhed og resignation.

Ravnene er i stentøjsler blandet med en vulkansk bjergart, og de er monteret på en sokkel af cortenstål, som min bror har svejset.

Fra Dronninglund Kunstcenters hjemmeside: “Velkommen til en god gåtur med tilsvarende frisk og ny oplevelse af kunst, når Kunstcentret byder på en stor, landsdækkende skulpturudstilling med gæster fra vores nabolande.
“Forunderlig Skulptur-Natur” viser Kunstcentrets glæde og stolthed over en smuk beliggenhed med oplagte kunstneriske og rekreative muligheder. Udendørs er skulpturerne i samspil med naturen, indendørs kombineres skulpturer med unikke grafiske værker. Udstillingen kombineres med symposier og er arrangeret i samarbejde med Dansk Billedhuggersamfund og en række lokale foreninger og
det lokale erhvervsliv.”