Del

Om mit arbejde

Af Majken Bilgrav

Naturen er udgangspunktet for alt, hvad jeg laver. Jeg inspireres, låner, bruger, og kopierer alt det jeg kan fra naturen, og det er bestemt en svær opgave, for jeg ved jo godt, at mine værker ikke tilnærmelsesvis kan nå den i skønhed og kraft. Naturen er jo så ubegribelig smuk, fascinerende, vild – og ja, også skræmmende – men i naturen finder jeg ro og mening, rum til at beundre og forundres, tid til at være stille – men vigtigst er det nok, at jeg møder noget, der er større end mig! Jeg ejer ikke poetens evner til at skrive poesi, så mine værker er mit forsøg på at male og forme, eller man kunne sige materialisere, noget poesi. De er min kærlighedserklæring til naturen.
Naturen gemmer også på en række symboler, som kan minde os om livets grundfortællinger, og som er både spændende og udfordrende at arbejde med kunstnerisk. Symboler som kan give værkerne almen betydning, så de ikke kun er til for mig.
Malerierne er inspireret af rejser og ture i både Danmark, Norge, Færøerne og Island. Landskabsbillederne er ikke nøjagtige gengivelser af konkrete steder, men i stedet søger jeg at skildre selve sansningen af naturen. Billederne er en sammensmeltning af naturindtryk, følelser, tanker og sindsstemninger. I mine billeder arbejder jeg med modsætninger som mørke og lys, bevægelse og ro, jord og himmel – og det konkrete overfor det abstrakte.

I mine keramiske arbejder er naturen også inspirationskilden. I det skulpturelle arbejde undersøger jeg, hvordan de strukturer og former der findes i naturen, kan overføres til keramiske udtryk. Lerets begrænsninger og muligheder afprøves, imens den magiske gave fra jorden forvandles fra blødt og formbart til hårdt og uforgængeligt.

Mine arbejdsområder spænder over akryl-, olie- og akvarelmaleri, og siden 2014, hvor jeg har fulgt keramik på Århus Kunstakademi, har jeg også arbejdet med skulpturel keramik. På akademiet har jeg modtaget undervisning af Louise Gaarmann, Christine Urfe Bendt og Lærke Tøndering fra 2014-19. Tidligere er jeg blevet undervist af Mette Maya Gregersen på Sorring lervarefabrik.

Jeg bor på et husmandssted, nær Hjarbæk fjord – lige over for skoven. Her har jeg atelier og keramikværksted, og du er altid velkommen til at lave en aftale om et uforpligtende besøg.