Del

Om mit arbejde

Af Majken Bilgrav

Mine arbejder er billedmæssige tolkninger af naturoplevelser, sansninger og sindsstemninger. Fugle og landskaber er de gennemgående motiver, og billederne er en sammensmeltning af naturindtryk, følelser og tanker. I malerierne er jeg optaget af at skildre selve sansningen af naturen, og jeg arbejder med modsætninger som mørke og lys, bevægelse og ro, jord og himmel, og det konkrete overfor det abstrakte.

I mine keramiske arbejder er naturen også inspirationskilden. I det skulpturelle arbejde undersøger jeg, hvordan de strukturer og former der findes i naturen, kan overføres til keramiske udtryk. Lerets begrænsninger og muligheder afprøves, imens den magiske gave fra jorden forvandles fra blødt og formbart til hårdt og uforgængeligt.

Mine arbejdsområder spænder over akryl-, olie- og akvarelmaleri, og siden 2015, hvor jeg har fulgt keramik på Århus Kunstakademi, har jeg også arbejdet med skulpturel keramik. På akademiet har jeg modtaget undervisning af Louise Gaarmann, og Christine Urfe Bendt. Tidligere er jeg blevet undervist af Mette Maya Gregersen på Sorring lervarefabrik.

Jeg bor på et husmandssted, nær Hjarbæk fjord, lige ved skoven. Her har jeg atelier i den tidligere stald, og du er altid velkommen til at lave en aftale om et besøg i værkstedet.